lauantai 1. marraskuuta 2014

Mun eka Pullip



 Mikä on Pullip?

Eli aloitetaan postaus ensin pienellä infolla ja sanastolla. Itsekin siis vasta aloittanut keräilyn joten älkää tuomitko jos jotain menee väärin :)

Pullip on eteläkorealaisen Cheonsang Cheonhan luoma keräilynukke. Alunperin Pullip nukkeja markkinoi japanilainen Jun Planning mutta vuodesta 2009 eteenpäin niitä on markkinoinut korealainen Groove.

Korkeudeltaan nukke on vähän reilu 30 cm. Takaraivossa on kolme vipua, joilla voi liikuttaa silmiä oikealta vasemmalla sekä sulkea (vain 4.tyypillä pysyy kiinni). Pullipia pystyy kustomoimaan mielensä mukaan vaihtamalla peruukkia tai silmänväriä (eyechip) sekä tietysti asua. Myös Pullipin kroppaa pystyy vaihtamaan erikseen myytävään kroppaan eli Obitsuun.

Jokaisella nukella tulee mukana peruukki, joka on liimattu päähän mutta saa varovasti "repimällä" pois. Asukokonaisuus, joka on yleensä hyvin monipuolinen ja huolella valmistettu. Standi eli teline sekä keräilykortti. Tätä uutta nukkea kutsutaan stock-kuntoiseksi. Eli nuken peruukki on stock-peruukki, eyechipit stock-chipit, kroppa on stock-kroppa jne. Myös stock-kropissa on eroa.
Vuonna 2003-2004 julkaistuilla nukeilla 1.tyypin vartalo
2004-2005 2. tyypin vartalo
2005-2009 3.tyypin vartalo
2009- 4.tyypin vartalo
Vuosi vuodelta on tietysti yritetty aina parantaa stock-kropan laatua mutta silti jokaisessa on omat vikansa, siis siksi monet harrastajat vaihtavat Obitsuun. Kuitenkin myös Obitsun kanssa tulee olla varovainen sillä sitä ei ole tarkoitettu Pullipille vaan pienemmille päille ja näin ollen voi Obitsun kaulatappi katketa, valitse siis tapiksi joko suurin tai keskikokoinen (mukana yleensä tulee useampi tappi). Paras valinta on 27 cm Obitsu. Siitä on valittavana koot S-L, joka kuvastaa rintojen kokoa.


Noniin toivottavasti pystyin jollain tavalla selventämään tätä teille, joille Pullip nuket eivät ole tuttuja. Nyt päästään kuitenkin siihen, jonka takia tuon sepustuksen tein eli MUN EKA PULLIP!! <3

 Saanko esitellä teille Chihiron. Nukke on Pullip Brand New Purezza, kuitenkin lähes kaikki muutettu. Nukelle on vaihdettu 4.tyypin kroppa, uudet eyechipit, peruukki (leikattu Ddalgin stock), kengät (Zuoran stock),  asu (Chelsean stock, paitsi leggarit on Monster High nuken :D )












Suomessa Pullip nukkeja myy mollamania


1 kommentti :

  1. Suomessa myy pullipeja myöskin Kilala. Kilala on nettikauppa, mutta myös Helsingin Töölöön on tulossa Kilalan pieni puoti.

    VastaaPoista