lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kurkkaus kokoelmaan- Tim Burton

On jäänyt noita kokoelma-postauksia tekemättä niin ajattelinpa tehdä ison tällä kertaa. Mikä oisikaan parempi tähän kuin ihanaakin ihanammat Tim Burtonin mielen taiteet! Kokoelma on ollut isompi mutta olen joutunut karsimaan sitä koska tilaa vaan on liian vähän ja keräilykohteita.. noh.. muutama ;)

Rakkaus leimahti, niinkuin varmaan usealla, nähtyäni Nighmare Before Christmas- elokuvan. Tarina, laulut, hahmot ja niiden liikkeet.. kaikki niin täydellistä. Tarina kertoo Kurpitsa-kuningas Jackista, joka on kyllästynyt jokavuotiseen Halloweeniin ja haluaa löytää jotain uutta. Tässä lemppari lauluni elokuvasta (osaan sen ulkoa vaikka unissani) Jack's LamentSitten ilmestyi Corpse Bride <3  Elokuva on niin kaunis. Taas kerran täydellistä Tim Burtonia. Tarina kertoo siitä kun nuori tuleva aviomies, Victor, harjoittelee metsässä häävalaansa ja maasta nousee kauan odottanut, jo kuollut, morsian joka luulee Victorin naivan hänet.


Viimeisin Burtonin stop motion-animaatioelokuva on Frankenweenie, jota odotin kuin kuuta nousevaa. Tarina kertoo pienestä Victor pojasta, joka menettää rakkaan koiransa Sparkyn mutta aikoo herättää tämän eloon. Katsoisin elokuvaa päivät pitkät mutta se kirpaisee liian syvältä, sillä oma koirani jäi myös vuosia sitten auton alle silmieni edessä ja kuoli syliini.


Eiköhän mennä itse leluihin. Yhdeltä hyllyltä löytyy kaikki pienet figuurit, tietysti kaikista leffoista.
Corpse Bride

Victoria


Emily "Corpse Bride"

Victor
Scraps
Nightmare Before Christmas


Jack Skellington

Jack yöpuvussa

Jack as Santa

Jack as Pumpkin King

Haamukoira Zero <3


Frankenweenie
Sparky

Persephone

Edgar

Victor

Pikkuiset NBX Jack ja Sally
Sitten siirrytään pois tuolta hyllyltä muuhun kokoelmaan. Saksikäsi Edward oli ensimmäinen Burtonin leffa, jonka näin mutta silloin ei tuo nimi sanonut mitään vaan rakkaus oli Johnny Deppiin <3 Mutta tottakai tämä on Burtonin, kuka muu voisi saada aikaan jotain näin upeaa tarinaa.
Edward on noin 45 cm korkea komistus liikemekanismilla. Itse en ole ikinä kokenut tarpeelliseksi kokeilla mutta käsien pitäisi liikkua. Nukke on UPEA erittäin tarkoilla yksityskohdillaPehmoleluja myös kertynyt muutama. Nämä vaan vie aina paljon tilaa mutta pakkohan näitä on saatava.
Nämä ostin viime vuonna Disney Storesta NBXn 20-vuotisjuhlan kunniaksi
Jack
Sally
Zero

Tietysti myös hyllyä koristamaan piti saada Sparky ja Persephone :)Mulla on myös kasa t-paitoja, huppareita, kasseja yms yms.. Ja tietysti kaikki leffat. Tässä kuitenkin tän hetkiset leluni. Lopuksi vielä Tim Burtonin stop motion-lyhytanimaatio vuodelta 1982 Vincent

2 kommenttia :

  1. Voi luoja miten siisti kokoelma! Tim Burton ♥ Saksikäsi Edward oli se mihin rakastuin aikoinaan, Johnny Depp on niin mahtava siinä ja se loppu on niin surullisen kaunis. Nyt mun pikkumimmikin on ihastunut Nightmare Before Christmas ja Corpse Bride leffoihin, jee! Kyllä siitä vielä kunnon Burton fani saadaan :D
    "And since I am dead, I can take off my head to recite Shakespearean quotations" saa mut nauramaan joka kerta, se on vaan niin hauska :)

    VastaaPoista