sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Ja sitten ne variaatiot... (Barbie, Littlest Pet Shop, M.E.G)

Keräilijän painajainen vai paratiisi? Mä en osaa tähän vastata :D Toisaalta on kauhee kiire ja himo aina saada joku sarja täyteen ( jota onneksi en enää kaikkien kohdalla tee) mutta toisaalta, tuleeko siitä vähän tyhjä olo jos on saannut kaiken mitä etsii/tahtoo? Ja taas se fiilis, kun löytää jonkun puuttuvan, on parasta.

No jokatapauksessa; mulle tuli vastaan kaksi samaa mutta erilaista Barbieta, joten oli otettava selvää miksi ne on niin erilaiset. Esim. My Little Ponyihin verrattuna Barbieista ei kuitenkaan löydy niin runsaasti variaatioita samasta nukesta. Kyseessä on Sparkle Beach Barbie.


Eron huomaa heti mutta tarkastellaanpa nukkea lähempää:

Oikeanpuoleisella paljon hillitympi meikki (myös oikeanpuoleiselle kuuluisi samanlaiset korvakorut, jotka tältä nyt puuttuu)

Hiukset erilaatua, eriväriset sekä -pituiset. Bikineistä en osaa sanoa onko kaikilla tuon oikeanpuoleisilla noin "pienet" yläosat. Mutta ainakin kun vertaa näitä mun nukkeja niin vasemmalla istuu bikinit paremmin.

Selässä eri leimat

Yritin kysellä kokeneemmilta keräilijöiltä asiasta tietoa. Nuket kun on kuitenkin tullut markkinoille samana vuotena (-95). Yksi sanoi, että toista olisi myyty Euroopassa ja toista USA:ssa, kun taas toinen sanoi ostaneensa molemmat nuket aikanaan Suomesta. Johtuuko erilaisuus vain valmistusmaista? No tämä jäi ehkä vähän mysteeriksi mutta hauska aina selvitellä. Itse aion pitää näistä kuitenkin vain toisen, sillä minusta Barbien kohdalla variaatiot eivät ole niin mielenkiintoisia kun esim. M.E.G:ien kohdalla (näistä kuvia lopussa). Barbien kohdalla taas saman sarjan eri nuket ovat erittäin pakkomielteinen keräilykohde mulla :D Näitä ovat esim seuraavat:

Cut 'n' Style ja Totally Hair


Jewel Hair Mermaid


Butterfly Princess


Yksi sellainen sarja, jossa esiintyy todella paljon variaatioita juuri myyntimaan mukaan, on Kennerin Littlest Pet Shop. Suurimmassa osassa settejä on jonkinlaisia tarroja ja jostain syystä ei Euroopassa voitu myydä sellaisia, joissa lukee englantia eli tarroja painettiin tekstiä sisältävien lisäksi kuvallisia (yleensä tassu). Muutamia esimerkkejä:

Prize Winning Pups


Splash Happy Puppies


Zoo Jungle Bunch


Petshopeissa on variaatioita myös eläimien ja tavaroiden väreissä. Tietääkseni näitä värivariaatioita esiintyi sekä Euroopan, että USA:n julkaisuissa.

Mommy and Baby Kitties

Seuraava on oma suosikkini. Mökkien tarroissa on erot myyntimaan mukaan mutta myös väreissä on eroja:

Zoo Baby TigerLisää Littlest Pet Shop-settejä ja variaatioita voit katsoa täältä.


Noniin eli ne M.E.G:in Kitty ja Puppy In My Pocketit... Voi luoja :D Niissä jos jossain on ihan hullunlailla variaatioita. Minulta löytyy melkein kaikki mutta en viitsinyt kuvata kuin muutamia esimerkkejä. Jos haluat katsoa kaikki variaatiot, löydät ne täältä.

Samasta eläimestä, samalla numerolla on voitu tehdä useampaa hyvinkin erilaista variaatioita:

#1 Fluffy

#7 Rufus

Jokaista Love 'n' Sparkle- sarjan eläintä on kahta variaatiota. Kissan/koiran tavara on joko mattapintainen tai glitteripintainen:

#64 Oliver


Toki Puppy ja Kitty In My Pocketeissa käytettiin useamman kerran samaa muottia mutta ne eivät ole keskenään variaatioita. Esim näissä käytetty samaa muottia:

Vasemmalla #101 Jacob kahtena variaationa. Oikealla #32 Kurt kahtena variaationa (kts. lehden printti)


Kaikki variaatiot eivät ole niin selkeitä ja värisävyjä voi löytyä yhdestä eläimestä (varsinkin puppy in my pocket) useita. Itse tykkään kuitenkin kerätä myös ne värisävyt jos eroavat kuitenkin suht' selkeästi toisistaan kuten nämä:

#29 Kiki


2 kommenttia :

  1. Tuon perhos Barbien omistin ja hitsi kun se oli ihana. Nuo perhoset mekosa meni kyllä rikki. Sitten nuo merenneitobarbit ovat upeita. Teresa meni niistä rikki, mutta sne bikinit on edelleen tallella. Noita kun saisi nuo kaikki kolme. JOtenkin tuo kimallus pyrstössä lumoaa. Tuttuja kissoja on myös tuossa Little Pet Shopissa. Omistin kokonaisen eläinkapuan nuita ja Barbieni aina työskentelivät niissä ja osa kissoista jäi Barbitalooni asumaan.

    VastaaPoista